The picture says it all…

My weekends has been a busy one …. no need for words sometimes, so just gonna let the pixs tell their own stories 😉

20140223-124053.jpg

20140223-124105.jpg

20140223-124120.jpg

20140223-124131.jpg

Advertisements

6 thoughts on “The picture says it all…

  1. Sri Ismail says:

    Waa..pandaila buat kuih koci!Lenkali boleh buat koci pulut hitam pulak 🙂

  2. Sri Ismail says:

    Hahahah!adoi Busu…busu tanya salah orang.Paisey I…kita tak reti buat kuih2 ol skool gini macam.Jauh panggang dari api you :)) Sebab tu siapa2 yg pandai buat kuih2 melayu gini macam busu,I respect betol.Kita nak makan main order je.Koci pulut hitam my jiran buat and tiap ada kenduri mesti nak order dari dia…sedap lembut sangat.Kalo kita serempak dia I can ask where she gets her pulut hitam serbuk…or busu boleh kisar sendiri kot beras nya?

    • The Servant says:

      ooh baik arr jiran sri jual kueh koci, lenkali kalo nak order leh order dr jiran sri 😉
      busu baru nak belajar ni … sri cuba2 lah tanya kalo jiran sri leh ajar kita berdua 😉
      so far yg busu cuba nampak mudah tapi tu lah tak leh lawan yg pakar buat hehee

  3. Sri Ismail says:

    http://animismail.blogspot.sg/2013/09/kuih-koci-pulut-hitam.html

    ni ada resipi nyer busu and I read the tepung pulut hitam you can get at supermarkets in malaysia like giant tesco or mydin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s